Katalizátor javítás

Katalizátor javítás

Kipufogógáz katalizátor

A katalizátor egy olyan autóipari alkatrész, mely kémiai folyamatok alkalmazásával csökkenti a gépjármű motorja által kibocsátott gázok károsanyag-tartalmát. A katalizátorban a jármű működése során magas (400 - 800 °C) hőmérséklet alakul ki, melynek segítségével a katalizátor betétben található nemesfémek az ártalmas anyagok egy részét (szén monoxidot és egyéb szénhidrogéneket) oxidálják, vagy ártalmatlan anyagokká (szén-dioxid, vagy vízgőz) alakítják át.

A katalizátor lelke, a betét technikailag egy extrudált, sok áramlási csatornával ellátott fém-, vagy kerámiatömb. Ezen áramlási csatornák segítségével kialakult megnövekedett felületre kerülnek fel a már említett nemesfém felületek (platina, palládium, ródium).

Mit nyújtunk?


Beszállítói hálózatunk segítségével szervizünk képes a legtöbb forgalomban levő gépjárművel kompatibilis jó minőségű utángyártott, vagy gyári katalizátor egység, illetve katalizátor betét beszerzésére, mely lehetővé teszi az eredeti alkatrész kiváltását kiváló minőségben, jelentősen kedvezőbb áron.

Katalizátor javítás? Igen!

Gépparkunk és a piacon elérhető betétek, alkatrészek segítségével lehetőségünk van a gépjármű meghibásodott katalizátorának javítására, mely az egység cseréjénél jelentősen költséghatékonyabb, de műszakilag kifogástalan megoldást biztosít a tulajdonos számára.

A leömlő katalizátor is javítható?

Nos, örülünk, hogy jó hírrel szolgálhatunk. A jelenlegi korszerű gépjárművek kipufogó rendszerének egyik általános fő alkotóeleme a leömlővel egybeépített katalizátor. Az ilyen típusú katalizátorok cseréje még utángyártott egység beszerzésével is költséges. Vállalkozásunk vállalja az ilyen típusú egységeknek, a jármű EURO besorolásával megegyező, méretazonos katalizátor betét beépítésésével történő javítását. Ezzel az eljárással körülbelül 50%-os költségmegtakarítás is elérhető az Ön számára.

Kérje ajánlatunkat elérhetőségeink bármelyikén.

Kipufogógáz szűrők (DPF)

A motor által kibocsájtott szilárd részecskékre ható emissziós berendezést szűrőnek (köznyelvben DPF - Diesel Particulate Filter) nevezzük. Ezen berendezésekben a füstgáz nem módosul kémiai úton, viszont az elégetlen korom és egyéb szilárd részecskék kiszűrésre kerülnek. A DPF szűrők megléte és kifogástalan működése elengedhetetlen a korszerű dízelüzemű gépjárművek emissziós előírásainak teljesítéséhez, valamint az egészséges környezet megőrzéséhez.

Forrás: wikimedia.org

A DPF szűrő tisztítását (regenerálását) a gépkocsi menet közben végzi, mely ideiglenesen jelentős többlet-károsanyag kibocsátással jár.